دلایل کم شدن سرمای کولر ال 90

زمانی که شما علت کم شدن سرمای کولر ال 90 را ناشی از نشتی رادیاتور تشخیص داده‌اید، باید بدانید که نشتی ممکن است در قسمت‌های مختلف روی دهد. نشتی میتواند در شیلنگ‌های رادیاتور و گودال‌های مایع خنک‌کننده روی دهد. برای گرفتن نشتی رادیاتور و تشخیص درست اینکه ...
دلایل خرابی بخاری مگان
راهنمای مطالعه

کم شدن سرمای کولر ال 90 به عوامل مختلفی که در سیستم خنک‌کننده اتفاق می‌افتد بستگی دارد. احتمالا تا به حال این را تجربه کرده‌اید که در وسط تابستان و در هوای گرم که نیاز به کولری خنک دارید، کولر آنطور که باید ماشین را خنک نمی‌کند. سیستم خنک کننده خودرو بخش‌های مختلفی دارد که در صورت خرابی یا فرسودگی هر کدام از این قطعات ما کم شدن سرمای کولر ال 90 را احساس خواهیم کرد.

اجزای سیستم کولر ال 90

برای آنکه بهتر متوجه بشیم کدام بخش سیستم بیمار شده که اجازه خنک کردن کافی را به کابین خودرو نمی‌دهد، نیازمند آن است که بدانیم سیستم کولر از چه بخش‌هایی تشکیل شده‌است.

  1. رادیاتور: این وسیله یک مبدل است که گرمای مایع را میگیرد و آن را با توسط جریان هوا خنک می‌کند.
  2. فن رادیاتور: این قطعه بین رادیاتور و موتور قرار دارد و در به جریان انداختن هوای خنک به رادیاتور کمک می‌کند.
  3. شیلنگ‌های رادیاتور: این قطعه وظیفه دارد تا مایع خنک کننده را بین موتور و رادیاتور منتقل کند.
  4. درپوش فشار: این قطعه به حفظ فشاری که در سیستم خنک کننده در جریان است کمک می‌کند.
  5. پمپ آب: پمپ آب به این منظور فعالیت می‌کند که مایع خنک‌کننده را از رادیاتور بگیرد و آن را در سراسر سیستم به گردش در بیاورد.
  6. ترموستات: دمای مایع خنک کننده را کنترل و به گردش درآمدن آن کمک می‌کند.

دلایل کم شدن سرمای کولر ال 90

همانطور که میدانید خودروها دارای سیستم خنک‌کننده هستند که از مایعی مخصوص استفاده می‌کنند تا سرما را وارد کابین راننده کنند. مایع خنک کننده در ابتدا از موتور داغ گذر می‌کند، در این بخش گرمای موتور را جذب و آن را خنک می‌کند. در بخش بعدی وارد رادیاتور می‌شود که در این بخش از طریق جریان هوایی که بر آن وارد می‌شود، خنک می‌گردد. در این بخش یک ترموستاتی وجود دارد که بین رادیاتور و موتور قرارگرفته و در صورتی که دمای مایع به آن حدی که مدنظر هست رسید به مایع اجازه انتقال را می‌دهد. اما چه اتفاقی می افتد که کولر خودرو باد سرد کافی نمی‌زند.

بیشتر بدانید  دلایل خرابی سیم کشی ال ۹۰

خرابی رادیاتور در کولر

اولین چیزی که همیشه باید به آن توجه داشته باشید رادیاتور خودرو می باشد. اگر این علائم را مشاهده کردید باید نگاهی به رادیاتور خودرویتان بیاندازید. چراکه نشان از خرابی آن را بیان می‌کند. علائمی مانند:

  • داغ شدن بیش از حد لازم وسیله نقلیه که مشکوک به نظر می‌رسد.
  • سنجش دمایی که در خودرو مشاهده می‌کنید به طور مداروم در نوسان است.
  • در مواردی که بسیار جدی بنظر می‌رسدف شاهد بخار از زیر کابوت هستید.
  • مشاهده دود سفید رنگ که از اگزوز خودرو خارج می‌شود.
  • سطح مایع خنک کننده که در رادیاتور در جریان است، به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند.
  • مشاهده نشتی مایع خنک کننده از زیر خودرو.
  • با توجه به مسافتی که خودرو طی کرده‌است، بیش از حد لازم بنزین مصرف کرده‌است.

نشتی رادیاتور در کولر ال 90

زمانی که شما علت کم شدن سرمای کولر ال 90 را ناشی از نشتی رادیاتور تشخیص داده‌اید، باید بدانید که نشتی ممکن است در قسمت‌های مختلف روی دهد. نشتی میتواند در شیلنگ‌های رادیاتور و گودال‌های مایع خنک‌کننده روی دهد. برای گرفتن نشتی رادیاتور و تشخیص درست اینکه نشتی از کجا نشات می‌گیرد، بهتر است به تعمیرگاه تخصصی رنو بروید و نتیجه کار را با حس خنکی‌ای که داخل کابین ایجاد می‌شود، ببینید.

سیستم خنک‌کننده کولر ال 90

اگر بر اثر عواملی مقداری هوا وارد سیستم کولر شود، درواقع سبب اختلال در سیستم خنک‌کننده میشود. هوا تعادل جریان دمای مایع در سیستم خنک‌کننده را از بین می‌برد و باعث افزایش یا کاهش آن می شود. درنهایت منجر به گرم شدن باد کولر می‌شود. در این مواقع سعی کنید خودرو را به تعمیرگاه منتقل کنید تا تعمیرکار اقدامات لازم را برای دوباره سرحال کردن کولر انجام دهد. با تعمیر کولر قطعا شما نیز از گرمای زیاد تابستان راحت خواهید شد.

خرابی ترموستات موجود در کولر ال 90

زمانی که در اثر عواملی، مشکلی در ترموستات به وجود بیاید، شاهد کم شدن سرمای کولر ال 90 خواهیم بود. علائمی که نشان می‌دهد ترموستات دچار مشکل شده‌است شامل بالابودن بیش از حد قبول گیج و یا تغییر نامنظمی که در سیستم اتفاق می افتد. حتی ممکن است متوجه نشتی در اطراف محفظه ترموستات شوید که باعث می‌شود کولر خودرو انطور که باید و شاید محفظه کابین را خنک نکند.

بیشتر بدانید  مراحل هواگیری رادیاتور ال 90 چیست؟

خرابی پمپ آب در کولر

یکی دیگر از عواملی که منجر به کم شدن سرمای کولر ال 90 می‌شود، خرابی و فرسودگی پمپ آب است. بعد از مدتی کارکرد یا استفاده نکردن از کولر، روی پمپ آب زنگ می‌زند. به مرور زمان این زنگ زدگی روی هم انباشت می‌شود و باعث می‌شود که فلز دچار خوردگی شود. این خوردگی بعد از مدتی پمپ آب را سوراخ می‌کند و آن را تخریب می‌کند. از عوامل دیگر به سبب خرابی پمپ آب می شود می توان به شل شدن قرقره پمپ آب اشاره کرد که صدایی غیر معمول را نیز در موتور خودرو به وجود می‌آورد. یکی دیگر از عواملی که منجر به خرابی و فرسودگی پمپ آب می‌شود، نشتی مایع خنک کننده در کولر می‌باشد.

کاهش سطح مایع خنک کننده

یکی از اصلی ترین مشکلاتی که منجر به کم شدن سرمای کولر ال 90 می‌شود، درواقع همان کاهش سطح مایع خنک کننده می‌باشد. برای اینکه سطح مایع خنک‌کننده به حالت اولیه برگردد، بهتر است خودرو را به یک تعمیرکار بسپرید، تا اقدامات لازم را برای بررسی و تعمیر انجام دهد.

سخن پایانی

همیشه حواستان به این نکته باشد که بعد از چند وقت، برای مثال بعد از 6 ماه به سرویس‌دهی کولر خودرو اقدام کنید. این عمل باعث می‌شود که بخش‌های مختلف سیستم خنک‌کننده دچار خرابی نشود و شما را در گرمای تابستان تنها نگذارد. گاهی پیش می‌آید که به واسطه خرابی‌ای که در سیستم خنک کننده اتفاق می‌افتد، مایه به حدی داغ می‌شود که ترموستات مجبور می‌شود کاملا باز باشد. در این هنگام است که رادیاتور و موتور باهم یکی می‌شوند. در این زمان نیز اگر پمپ هوا کار خود را به درستی انجام ندهد، رادیاتور به خوبی کار نمی‌کند و در نهایت موتور خودررو بیش از اندازه گرم می‌شود که خسارات زیادی را به شما تحمیل می‌کند. بنابراین حواستان به سرویس‌ دوره‌ای ال 90 در تعمیرگاه تخصصی ال 90 باشد.

بیشتر بدانید  دلایل فاسد شدن باتری ال 90 چیست؟

6 پاسخ

  1. سلام و درود
    خودروی ال ۹۰مدل ۹۳ دارم سرمای کولر کم شده و اینکه دیر کولر شروع به سرما دادن می کند علت از چه چیزی می تونه باشه؟

  2. سلام
    وقت بخیر
    ال90مدل 1390دارم درمنطقه گرمسیری هستم وقتی هواخیلی گرم باشه کولرزیربارنمیره به نظرتون دلیلش چیه

  3. سلام وقت بخیر ،،خودرو ال نود دارم از دریچه های سمت راننده باد سردتر و با پرتاب بالاتری داره نسبت به دریچه های سمت شاگرد دلیلش چیه؟ سمت شاگرد در حد باد با دمای معمولی میزنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *