تعمیرات تخصصی رنو » تعمیر گیربکس لیفان X50 اتوماتیک
فهرست مطالب
تعمیر گیربکس لیفان X50 اتوماتیک
تعمیر گیربکس لیفان X50 اتوماتیک یکی از مهمترین مشکلاتی است که صاحبان چنین خودرویی با آن روبرو هستند. اقدامات غیر اصولی در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک لیفان x50 به راحتی می تواند هزینه بسیار بالایی برای شما و همچنین آسیب به دیگر قطعات سالم را به همراه داشته باشد. پس الزامی است که برای تعمیر گیربکس اتوماتیک حتما به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک لیفان X50
یکی از چالش برانگیزترین گیربکس ها در زمینه تعمیر، تعمیر گیربکس اتوماتیک لیفان x50 است. اگر تعمیر گیربکس لیفان مدل x50 (اتوماتیک) به صوت اصولی و صحیح انجام نشود، هزینه باز و بست و همچنین مونتاژ و دمونتاژ گیربکس به گردنتان بیفتد. در ضمن خرابی یک قطعه به دیگر قطعات هم آسیب جدی وارد می سازد.
نکات مهم در تعمیر گیربکس لیفان X50 اتوماتیک
خیلی مهم نیست که شما سوار چه ماشینی هستید. از بنز ساخت کشور آلمان گرفته تا خودرویی ساخت کشور چین، چیزی که در مورد گیربکس اتوماتیک هر خودرویی مهم است نکاتی است که باعث میشود عمر گیربکس شما طولانی تر بشود.
در هنگام شروع به حرکت، پس از روشن کردن خوردو و خلاص کردن ترمز دستی، دنده را در حالت D قرار بدهید و خیلی آرام پدال را رها کنید. وقتی خودرو به آرامی حرکت کرد اقدام به فشار دادن پدال گاز نمایید. موقع توقف کامل نیز ابتدا خودرو را متوقف کنید، سپس دنده را روی حالت خلاص قرار داده و ترمز دستی را فعال کنید. در ادامه پدال ترمز را رها کنید تا خودرو در حالت ثابتی قرار بگیرد، دیگر به راحتی میتوانید دنده را در حالت P یا پارک قرار بدهید.
رفع شوک یا تقه در گیربکس لیفان ایکس 50
تقه زدن یا شوک در هنگام قرار دادن دنده از حالت N به حالت D یا R امری غیر طبیعی است. در صورت بروز چنین اتفاقی با کارهای ساده می توان مشکل را برطرف ساخت.
۱ – باند خودروی خود را خاموش کنید و دنده را به حالت N برگردانید.
۲ – پای خود را روی پدال گاز و ترمز قرار داده و همزمان فشار بدهید
۳ – وقتی از روشن شدن و ثابت بودن چراغ سی وی تی (CVT) مطمئن شدید پدال گاز را رها کرده ولی پای خود را همچنان روی پدال ترمز نگه دارید.
۴ – همچنان که خودرو روشن است دنده خودرو را چندین باز از حالت N به D و برعکس آن تبدیل کنید تا بتوانید بیشترین میزان تقه یا شوک را پیدا کنید.
۵ – حال پدال ترمز خودرو را سه بار فشار بدهید تا چراغ سی وی تی دیگر روشن نباشد.
۶ – باز عمل تغییر دنده N به D را تکرار کنید تا جایی که دیگر صدای تقه شنیده نشود.
۷ – حال میتوانید دنده را روی موقعیت پارک قرار بدهید و خودروی خود را خاموش کنید.
۸ – خودرو را روشن کنید و تقه گیربکس را بررسی کنید آنوقت خواهید دید که دیگر صدایی وجود ندارد.
۹ – اگر در تغییر دنده N به R هم دچار تقه زدن می باشید مراحل بالا را برای دنده R نیز انجام بدهید.
لیفان X50
نوبتی هم باشد نوبت معرفی خودروی لیفان X50 و نوع گیربکسی که در آن استفاده میشود، است. لیفان X50 یک کراس اوور کوچک است که بین سالهای ۹۴ تا ۹۷ توسط شرکت کرمان موتور تولید می گردید. این خودرو به دو دسته گیربکس دستی و گیربکس اتوماتیک تقسیم می شود. در نمونه گیربکس اتوماتیک این خودرو از تکنولوژی روز سی وی تی استفاده می شود. شاید بپرسید تکنولوژی سی وی تی چیست؟ به نوعی از گیربکس اتوماتیک که در آن برای تبدیل گشتاور موتور و نحوه انتقال آن به چرخهای خودرو از مکانیزم تسمه و پولی استفاده می شود، گیربکس سی وی تی میگویند.
لیفان x50 به دلیل چهره بروزی که دارد و همچنین اسپرت بودن طراحی داخلی خودرو در ایران طرفداران زیادی دارد. تنها عیبی که می توان برای این خودرو در نظر گرفت عملکرد ضعیف گیربکس اتوماتیک این خودرو است که البته به تازگی شرکت دانش بنیان بهسازان اکسپاد با تغییراتی که در گیربکس اتوماتیک این خودرو به وجود آورده است توانست تا حد زیادی از مشکل را حل نماید و رضایت نسبی مشتری را در این زمینه هم به دست آورد.
نحوه نگهداری صحیح از لیفان x50
لیفان x50 به دلیل گیربکس نسبتا ضعیفی که دارد برای رانندگی در کوهستان یا جاده ها چندان مناسب نمی باشد و بیشتر برای رفت و آمدهای شهری مورد استفاده قرار میگیرد! در نظر داشته باشید که اگر از لیفان X50 به طور صحیحی استفاده و نگهداری بشود هزینه شما به شدت کاهش می یابد و در شرایط تحریمی که واردات قطعات خودرو با مشکل مواجه است دچار مشکل نخواهید شد. همانطور که می دانید لیفانx50 برای شرایط کوهستانی یا تحت فشار بالا خودرو مناسبی نیست! برای مثال ۵ سرنشین بزرگسال برای این خودرو شرایط سخت محسوب می شود. اگر صاحب این خودرو هستید لازم است که با ملایمت بیشتری با این خودرو رفتار کنید تا دچار مشکل و هزینه زیادی نشوید.
سوالات مهم در تعمیر گیربکس اتوماتیک لیفان x50
- علت لرزش خودرو در هنگام تعویض دنده چیست؟
این مشکل وقتی رخ میدهد که صفحات کلاچ خراب باشد یا پلوس دچار مشکل باشد.
- به چه دلیل خلاص شدن گیربکس رخ میدهد؟
دلایلی چون، خالی شدن روغن گیربکس اتوماتیک، خرابی توربین خودرو و هرز شدن پلوس میتواند عاملی برای خلاص شدن گیربکس باشد.
- دلیل صداهای عجیب در گیربکس اتوماتیک مانند صدای زوزه چیست؟
این مورد به دلیل سادهای مانند خرابی دنده سیارهای یا دنده دیفرانسیل است
- دلیل تقه گیربکس اتوماتیک خودرو چیست؟
به طور معمولی این مورد وقتی رخ میدهد که در ساعت گیربکس مشکلی وجود داشته باشد. البته این امکان که برق خودرو نیز دچار مشکل باشد نیز وجود دارد.
- چرا گیربکس اتوماتیک خودرو من روی حالت پارک میماند؟
در چنین شرایطی اولین احتمالی که وجود دارد خالی شدن باطری خودرو است. البته خرابی در سلکتور و استاپ زیر پدال هم میتواند دلیل چنین اتفاقی باشد تا باید در اولین فرصت برطرف گردد.
- چرا قدرت خودر من کم است؟
نشتی روغن گیربکس یا خالی شدن کامل روغن گیربکس باعث کاهش قدرت خودرو شما میشود.
- دلیل بوی سوختگی روغن خودرو چیست؟
میتواند مشکل از گرم شدن بیش از حد روغن گیربکس و یا کثیفی زیاد روغن باشد که الزامی است در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید.
- دلیل مکث ناگهانی خودرو من چیست؟
چنین حالتی فقط به کلاچ مربوط است و باید تا قبل از آنکه به گیربکس آسیب خیلی جدیای وارد بشود به تعمیرگاه مراجعه کنید.
سخن پایانی
مطالبی که عنوان شد به منظور آشنایی شما با تعمیر گیربکس لیفان x50 اتوماتیک می باشد. در مورد اینکه از چه نوع گیربکسی در خودروی لیفان x50 استفاده می شود صحبت کردیم و همچنین دلایلی که ممکن است باعث خرابی در گیربکس اتوماتیک بشود را بیان کردیم تا به محض روبرویی با آنها سریع به تعمیرگاه تخصصی رنو مراجعه کنید. باید به یاد داشته باشید که بی اهمیتی به علائم خرابی گیربکس اتوماتیک ممکن است در دراز مدت هزینه های خیلی گذاف برای شما به دنبال داشته باشد.